Kalendarium NSHK Stockholm 2007

18 december kl. 18.00

Julkonsert i Blå Hallen

För tredje året i rad arrangerar norska ambassaden en julkonsert i Blå Hallen. Norsk-Svenska Handelskammaren är en av flera sponsorer.

Det blir en konsert med den kände norske violinisten Arve Tellefsen, Nidarosdomens guttekor och pristagarna av Prins Eugens Kulturpris 2007.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria kommer att närvara och dela ut Prins Eugens Kulturpris 2007.

28 november

Tandberg korad till årets norsk-svenska företag

Norsk-Svenska Handelskammaren korade den 28 november Tandberg till ”Årets Norsk-Svenska Företag”. Det är andra året i rad som handelskammaren delar ut priset. Förra året gick priset till REC Solar. Priset går till ett norskt eller svenskt företag som på ett tydligt sätt har främjat handeln och samarbetet mellan de två länderna.

Motiveringen till årets pristagare: ”Norska Tandberg har etablerat sig i Sverige på ett mycket framgångsrikt sätt. Genom att tydligt påvisa att videomöten är ett effektivt och miljövänligt sätt att mötas ansikte mot ansikte har Tandberg de senaste åren vuxit kraftigt och tagit en marknadsledande position såväl i Sverige som globalt.”

7 november kl. 18.00

Scandinavian Boat Show och Rica Talk Hotel på Stockholmsmässan

Samling vid huvudentrén på Stockholmsmässan kl. 18.00. Kortare presentation av Stockholmsmässan och båtutställningen av projektledare Thomas Sandberg. Kl. 20.00 träffas vi på intilliggande Rica Talk Hotel, som bjuder på förtäring och ger en kort information om hotellkedjan.

Anmälan till NSHK senast den 31/10.

Fond för ökad satsning på norsk-svenska samarbetsprojekt

Sista ansökningsdag 12 oktober

Innovasjon Norge och NUTEK driver gemensamt Programmet Svensk-Norskt Näringslivssamarbete – SNNS. Fonden, som etablerades 2005, riktar sig mot små och medelstora företag i Norge och Sverige. Norsk-Svenska projekt med syfte att främja innovation och kommersialisering av produkter och tjänster kan söka om medel genom SNNS. Målsättningen med programmet är att stimulera till framgångsrika samarbetsprojekt mellan norska och svenska företag, organisationer, nätverk och forskningsmiljöer för att stärka deras konkurrenskraft. Läs mer om programmet på Nuteks hemsida www.nutek.se.

Oktober

Det planeras ett kvällsmöte hos ett av våra medlemsföretag. Datum ännu ej bestämt.

12 september

Konjunkturfrukost hos DnB NOR

Øystein Dørum och DnB NOR i Sverige bjuder in NSHK:s medlemmar till ett frukostmöte där han presenterar deras senaste konjunkturrapport.

Läs inbjudan (pdf 40 kB)

6 september

Kvällsmöte på norska ambassaden.

Presentation av Programmet Svensk-Norskt Näringslivssamarbete av direktör Karin Hallerby, NUTEK.

15 maj

Kvällsmöte på norska ambassaden till ”Bokbad”. Anne Grosvold intervjuar författarna Anne Holt och Jan Guillou.
Värd: Norska ambassaden.

27 april

Frukostmöte hos DnB NOR

med presentation av DnB NOR’s konjunkturrapport av bankens chefsekonom på DnB NOR Markets, Öystein Dörum.
Värd: DnB NOR.

17 april

Årsmöte på norska ambassaden

med efterföljande anförande av ICAs koncernchef Kenneth Bengtsson om ICA och livsmedelshandeln i Norge och Sverige.
Sponsor: ICA.

13 februari

Lunchmöte hos Advokatfirman Lindahl

Tema ”Mutor och bestickning – vad är tillåtet?”. Genomgång av regelverket avseende mutor och bestickning och praktisk vägledning om tillåten kundvård.
Värd: Advokatfirman Lindahl.