Kalendarium NSHK Stockholm 2009

Flyttat till början av 2010

Medlemsmöte i Stockholm med tema ”Karriärutveckling”

Mötet, som tidigare har aviserats att genomföras i slutet av november, flyttas fram till början av 2010. Vid detta möte eller seminarium kommer frågan att tas upp om hur man tar hand om, utvecklar och uppmuntrar unga talanger.

15 december

Julkonsert i Berwaldhallen den 15 december kl. 19.00

För femte året arrangerar Norska Ambassaden en julkonsert och utdelning av Prins Eugens Kulturpris 2009. Som förra året är evenemanget förlagt till Berwaldhallen. Till konserten inbjuder ambassaden sina kontakter inom kultur, näringsliv, myndigheter, media och politik. En av ambassadens samarbetspartners för detta evenemang är Norsk-Svenska Handelskammaren.

En av Norges främsta gosskörer – Nidarosdomens Guttekor med dirigent Björn Moe och violinisten Arve Tellefsen kommer att svara för konserten.

Välkommen med respektive till konserten! Vi behöver ha Din anmälan med namn på deltagare senast den 16 november. Därefter kommer ambassaden att sända ut entrébiljetter, till de som har anmält sig. Anmälan till no.swe.chamber@telia.com

3 december

Julmingel på Rica Hotel Kungsgatan kl. 16.00-18.00

Den 3 december lyser vi lite upp i höstmörkret och inbjuder till medlemsmingel! Vi hoppas du har möjlighet att komma och träffa styrelsen och andra medlemmar, fira årets framgångar och höra vilka planer vi har för nästa verksamhetsår. Det kommer att serveras lite gott att äta och dricka samt bjudas på överraskningar!

Denna medlemsaktivitet är kostnadsfri men vi uppskattar OSA senast 24 november till no.swe.chamber@telia.com

Läs inbjudan

20 november

Seminarium på Arlanda ”Arlanda – miljöföredöme eller förlorare”

Handelskammarens medlemsföretag Bring Express inbjuder kammarens medlemmar till seminariet ”Arlanda – miljöföredöme eller förlorare”. Hur ser politiker, kunder, Arlanda och dess logistikföretag på klimatförändringarna – möjligheter och hot för logistikbranschen Se bifogad inbjudan. Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i NSHK som hänvisar till Bring Express.

Anmälan: Åsa Göransson, LFV
E-post: asa.goransson@lfv.se
Telefon: 08-797 61 94
Sista anmälningsdag: 13 november.

Läs inbjudan

8 oktober

Medlemsmöte på norska ambassaden den 8 oktober kl. 18.00

Paneldiskussion om kvinnor i styrelser och företagsledningar.

Evenemanget arrangeras av NSHK i samarbete med norska ambassaden och Ruter Dam.

Läs inbjudan

25 augusti

Inbjudan från DnB NOR till frukostmöte i Stockholm den 25 augusti kl. 07.30 – 10.00

Vår guldmedlem DnB NOR visar återigen sin generositet genom att inbjuda NSHK´s medlemmar till ett frukostmöte. DnB NOR´s chefekonom Öystein Dörum kommer då under rubriken ”Ljusnar det” att uppdatera oss vad som händer i världsekonomin och DnB NOR´s oljeanalytiker Torbjörn Kjus att fördjupa oss i ett av DnB NOR´s kärnområden Energi. Anmälan görs till DnB NOR, men meddela även Ditt deltagande till NSHK.

Läs inbjudan

Klicka här för att anmäla dig

4 juni

Välkomna till Norska dagen i Göteborg kl 15.30-18.30

NSHK har för avsikt att bredda sin programverksamhet geografiskt och kommer årligen att ordna ett eller flera evenemang i Göteborg. I Göteborgsregionen finns 350 norskägda företag och det vill vi tillsammans med Business Region Göteborg, Norska Generalkonsulatet, DnBNOR uppmärksamma vid ”Norska dagen” den 4 juni.

Läs inbjudan

22 april

Lunchmöte på norska ambassaden kl. 12.00 – Nordic Climate Cluster

Stort tack!

Till Nordic Climate Cluster – Thomas Johannesson, Öivind Solvang och Ralf Holmér – för den fina presentationen vid vårt medlemsmöte på norska ambassaden den 22 april. Vi kommer att med största intresse följa det spännande projektet och hoppas att vid ett senare tillfälle få höra mer om det.

30 mars

Årsmöte på Norska Ambassaden kl. 17.00

Presentation av Erik Thedéen, NasdaqOMX
”Den nordiska finansmarknaden ur ett svenskt perspektiv”.

Plats: Norska Ambassaden, Skarpögatan 4, Stockholm. Anmälan senast den 23 mars till no.swe.chamber@telia.com

3 mars

Medlemsmöte hos Nordea kl. 11.00

Nordeas chefsekonom Annika Winsth kommer att tala om ”Hur klarar sig Sverige och Norge i finanskrisen?”. Efter presentationen bjuder Nordea på en tallrikslunch.

Plats: Hörsalen, Nordea, Smålandsgatan 17, Stockholm. Anmälan senast den 24 februari till no.swe.chamber@telia.com

27 januari

Klimatgaskonferens, Göteborg kl 9.15-16.30

CCS-teknik kan bli århundradets viktigaste verktyg för att nå uppsatta klimatmål i världen. Var står Norden i detta arbete?

Anmäld dig till konferensen senast den 16/1. Antalet platser är begränsade.

Klicka här.

Läs inbjudan/programmet

20 januari

Lunchmöte hos Vattenfall, Stockholm 12.00–13.30

2009 års första medlemsmöte äger rum hos vår guldmedlem Vattenfall, som ger en presentation under rubriken ”Mer el för bättre miljö”.

Anmälan till no.swe.chamber@telia.com senast den 14 januari.