Vart är Norge på väg?

NSHK:s medlemsbrev juni 2013

Det är rubriken på det seminarium som NSHK anordnar två dagar efter Stortingsvalet i september.

Det ser i dagsläget inte lätt ut för statsministern Jens Stoltenberg att föra sin koalition till valseger för tredje gången. Hittills har opinionsmätningarna visat på ett regeringsskifte i Norge i höst. Høyres partiledare Erna Solberg kan bli ny norsk statsminister efter valet den 9 september.

Politiker, statsvetare, journalister och oljeanalytiker kommer att finnas på plats onsdagen den 11 september kl. 17.00 på Telenors huvudkontor, Katarinavägen 15, för att svara på frågan vart Norge är på väg. Det avslutas med ett sedvanligt mingel med förfriskningar. Gör en markering i kalendern. Inbjudan med chans att anmäla sig skickas ut efter sommaren.

I juli finns möjlighet att Norge och Sverige möts i fotbolls-EM för damer som avgörs i Sverige. Och den 14 augusti möts Sverige och Norge i fotboll på Friends Arena. Denna gång en landskamp i all vänskaplighet mellan herrlandslagen.

Vi ses igen i höst!

Trevlig sommar!

Bertil Jacobson