Kom till Stockholms Stadsteater tillsammans med Norsk-Svenska Handelskammaren


Stadsteatern

Produktionen Jag är vinden på Stockholms stadsteater samtalar om hur det är att inte längre finnas till. När Den ena, Sten Ljunggren, och Den andra, Etienne Glaser, möts i Jon Fosses Jag är vinden har Den ena redan upphört att leva. Ett tänkt samtal om existensen växer fram. ”Jag ville det inte. Jag bara gjorde det” inleder Den ene och Den andra svarar ”Du bara gjorde det”. Ett filosofiskt samtal mellan de båda männen startar.
−    Jon Fosse försöker i den här pjäsen formulera det omöjliga och om att närma sig det onämnbara. Det mest onämnbara i vår tillvaro är ju döden. Att inte finnas till, säger regissören Ole Anders Tandberg.

Salongen, som rymmer 20 personer, skapar en ovanligt intim teaterupplevelse för publiken. För att ta sig till scenen där föreställningen spelas samlas man utanför glasdörrarna in till stora scenens foajé.
Norrmannen Jon Fosse är mest känd som dramatiker, men har även skrivit romaner, diktsamlingar, essäer och barnböcker. Som dramatiker är han översatt till ett fyrtiotal språk och hans verk har spelats i minst 900 produktioner runtom i världen. Senast han var aktuell på Stockholms stadsteater var som manusförfattare till 3Xnu (2006). Fosses sätt att skriva dramatik tangerar poetens. Han delar upp replikerna på mycket korta rader så att det liknar poesi. 1994 skrev han sin första pjäs Og aldri skal vi skiljast och sedan dess har det blivit över 20 pjäser.
Produktionen hade premiär 5 januari och lovordades av pressen:
”Ett storartat skådespeleri”, ”En suggestiv och mäktig upplevelse” /Kulturnytt
”Jag är vinden får publiken att sitta som på nålar.”, ”Helt häpnadsväckande och poetisk” /DN

Nu har du möjlighet att se föreställningen tillsammans med Norsk-Svenska Handelskammaren lördagen den 25 maj kl 20.00.

Alla medlemmar får ett utskick med möjlighet att anmäla sig.

Varmt välkommen till Stockholms stadsteater!