Aktiviteter 2013

Sverige-Norge 14 augusti på Friends Arena

fotboll

Det är snart dags för landskamp i fotboll för herrlandslagen i fotboll. Sverige möter Norge på nya Nationalarenan Friends Arena den 14 augusti. Norsk-Svenska Handelskammaren vill gärna förmedla möjligheten att skaffa olika typer av biljetter. Kicka nedan för att ta del av dessa.

http://svenskfotboll.se/landslag/biljett/hemmamatcher-herrar/2013/sverige-norge/

Här finns även ett VIP-erbjudande som främst vänder sig till företagskunder:

Erbjudande_Sve_Norge

”Vart är Norge på väg?”

är rubriken för ett seminarium efter Stortingsvalet. Statsvetare, politiker, journalister och oljeanalytiker finns på plats på Telenors huvudkontor i Stockholm. Gör en markering i kalendern för onsdagen den 11 september kl. 17:00. Inbjudan med chans att anmäla sig skickas ut efter sommaren.

Trevlig sommar!

Bertil Jacobson

Möt Bonniers vd Jonas Bonnier tisdag 14 maj


Kl. 18.00

Samling i entrén på Bonniers konsthall Torsgatan 19 (Se karta)

Kl. 18.15

Jacob Dalborg, vd Bonnierförlagen och styrelseledamot i NSHK, välkomnar.

Jonas Bonnier, vd Bonnier AB, om det framtida medielandskapet

Ca kl. 19.00

Mingel i konsthallens entré med vin och snittar

Curator Camilla Larsson presenterar utställningen Jeppe Hein, ”Ett leende till dig”

  bonnier2
  mcith_eye1

Kom till Stockholms Stadsteater tillsammans med Norsk-Svenska Handelskammaren


Stadsteatern

Produktionen Jag är vinden på Stockholms stadsteater samtalar om hur det är att inte längre finnas till. När Den ena, Sten Ljunggren, och Den andra, Etienne Glaser, möts i Jon Fosses Jag är vinden har Den ena redan upphört att leva. Ett tänkt samtal om existensen växer fram. ”Jag ville det inte. Jag bara gjorde det” inleder Den ene och Den andra svarar ”Du bara gjorde det”. Ett filosofiskt samtal mellan de båda männen startar.
−    Jon Fosse försöker i den här pjäsen formulera det omöjliga och om att närma sig det onämnbara. Det mest onämnbara i vår tillvaro är ju döden. Att inte finnas till, säger regissören Ole Anders Tandberg.

Salongen, som rymmer 20 personer, skapar en ovanligt intim teaterupplevelse för publiken. För att ta sig till scenen där föreställningen spelas samlas man utanför glasdörrarna in till stora scenens foajé.
Norrmannen Jon Fosse är mest känd som dramatiker, men har även skrivit romaner, diktsamlingar, essäer och barnböcker. Som dramatiker är han översatt till ett fyrtiotal språk och hans verk har spelats i minst 900 produktioner runtom i världen. Senast han var aktuell på Stockholms stadsteater var som manusförfattare till 3Xnu (2006). Fosses sätt att skriva dramatik tangerar poetens. Han delar upp replikerna på mycket korta rader så att det liknar poesi. 1994 skrev han sin första pjäs Og aldri skal vi skiljast och sedan dess har det blivit över 20 pjäser.
Produktionen hade premiär 5 januari och lovordades av pressen:
”Ett storartat skådespeleri”, ”En suggestiv och mäktig upplevelse” /Kulturnytt
”Jag är vinden får publiken att sitta som på nålar.”, ”Helt häpnadsväckande och poetisk” /DN

Nu har du möjlighet att se föreställningen tillsammans med Norsk-Svenska Handelskammaren lördagen den 25 maj kl 20.00.

Alla medlemmar får ett utskick med möjlighet att anmäla sig.

Varmt välkommen till Stockholms stadsteater!


 

 

Årsmöte samt Utmaningar i Arktis och mingel


 

På Årsmötet den 22 april 2013 får vi höra om vilka prioriteringar Sverige gjort under de två år Sverige har varit ordförande i Arktiska rådet; hur Norge satsar på Nordområdena; samt hur näringslivet ser på framtiden i Arktis. Talare är bl.a. Gustaf Lind, Sveriges Arktisambassadör, Else Berit Eikeland, Norges Arktisambassadör och Carl-Johan Hagman, CEO Shipping, Drilling and Ferries, Stena AB.”

Du som är medlem får ett nyhetsbrev med möjlighet att anmäla dig.

Årsmöte 2013 (pdf)
Årsberättelse 2012 (pdf)
Årsredovisning (pdf)
Valberedningens instilling 2013 (ppt)
Revisionsberättelse 2012 (pdf)

 

Se Ibsens Ett Dockhem på Stockholms stadsteater


Ladda ned inbjudan med länken nedan

Ett dockhem (pdf)

 

Har det nordiska samarbetet ett berättigande?


Seminariuminbjudan

 

Höghastighetståg i Skandinavien?


Ladda ned inbjudan

 

Årsmöte, seminarium samt mingel

På Årsmötet den 22 april 2013 får vi höra om vilka prioriteringar Sverige gjort under de två år Sverige har varit ordförande i Arktiska rådet; hur Norge satsar på Nordområdena; samt hur näringslivet ser på framtiden i Arktis. Talare är bl.a. Gustaf Lind, Sveriges Arktisambassadör, Else Berit Eikeland, Norges Arktisambassadör och Carl-Johan Hagman, CEO Shipping, Drilling and Ferries, Stena AB.”

Norska filmundret

Hvis jeg var President

Norska filmundret Onsdagen den 6 februari är det dags för hela Norges Colonialmajor, den färgstarke Odd Reitan. På kort tid har han byggt upp Reitangruppen till Norges femte största företagsgrupp. I Sverige är Odd Reitan mest känd som ägare av Pressbyrån, 7-Eleven och att han köpt in sig i Axfood.

Odd Reitans företagsmodell bygger på frihet satt i system. Han vill bli känd som Skandinaviens mest värdedriva företagsledare. Vad skulle ske om Reitans modell blev hela det norska samhällets? I sin bok "Hvis jeg var President" beskriver han vägen han följt för att nå dit han är idag.

Mötet äger rum på Norges ambassad med start
kl 18 00 den 6 februari.

Ca kl 19.00 Buffémiddag och mingel

Seminariet är fullt!